PRIVATNI SMEŠTAJ APARTMAN STARS VLASINSKO JEZERO

PRIVATNI SMEŠTAJ APARTMAN STARS VLASINSKO JEZERO

PRIVATNI SMEŠTAJ APARTMAN STARS stars VLASINSKO JEZERO SURDULICA SRBIJA

Apartman Stars na Vlasinskom jezeru nalazi se svega 300m od glavne plaže, u blizini pijace.

U sklopu apartmana nudimo dnevni boravak, kuhinju i dve sobe sa uređenim kupatilom. U apartmanu ima ukupno 5 ležajeva.

Obezbeđen je parking.

Vlasinko jezero je po ispitivanjima naučnika najbolje mesto u Srbiji za lečenje malokrvnosti, za bolesti štitne žlezde i za oporavak bolesnika nakon hemoterapije kod kancerogenih oboljenja.

Apartmani STARS su idealno mesto za odmor turista koji putuju za Grčku ili se vraćaju iz Grčke, jer se Vlasinsko jezero nalazi na pola puta od Beograda do Grčke (ili obrnuto). Takođe je na dobrom mestu i za turiste koji idu preko Bugarske za Srbiju ili obrnuto, pošto je jezero relativno blizu glavnog grada Bugarske, Sofije i vrlo brzo se može stići, pošto su dobri putevi.

U apartmanima Stars možete uzeti pun pansion ili polupansion. Hrana i piće su odličnog kvaliteta, u pitanju su zdravi proizvodi isključivo lokalnog porekla, uživaćete u našoj pravoj domaćoj hrani (pogača, sir, kajmak, jaja, domaće mleko i razni domaći sokovi od domaćih i divljih plodova i još mnogo toga vas očekuje u našoj kuhinji). Takođe za Vas možemo organizovati izlete i obilaske kulturno-istorijske baštine Vlasine. Kao ljubazni domaćini učinićemo sve da Vaš boravak bude prijatan i pun nezaboravnih trenutaka.

Ponećete lepe uspomene sa Vlasinskog jezera jer Vam netaknuta priroda ovog kraja nudi toliko mnogo toga da ćete ga se uvek sećati i rado mu se vraćati u narednim godinama.

Vlasinsko jezero

Vlasinsko jezero je veštačko jezero stvoreno od reka Vlasine i Vrle i jedno je od najvećih u Srbiji. Okruženo planinama Gramada, Vardenik i Čemernik, nalazi se na teritoriji opštine Surdulica, na 1.213 m nadmorske visine. Najviši vrh u okolini je na Besnoj kobili - 1.922 m. Dugačko je dvanaest, a široko od jednog do tri kilometra. Na pojedinim mestima dostiže dubinu i do 35 metara. Temperatura vode na površini jezera u sunčanim danima jula i avgusta iznosi 21 - 23 stepena. Specifičnost jezera su plutajuća ostrva od treseta, koja su proizvod vekovnog raspadanja mahovina tresetnica. Okolinu ostrva čine brezove šume i livade (trava je žućkaste boje). Vlasinsko jezero je bogato grgečom, klenom, somom, šaranom, belim amurom i pastrmkom. Kulturni spomenici u blizini su manastir u Palji i crkve na Vlasini, kao i u Božici, Klisuri i Crnoj Travi.

U blizini Vlasinskog jezera postoji veliki broj obeleženih i uređenih staza za turiste, kako za rekreativce, ljubitelje prirode, tako i za sportiste. Postoje trim staze za pripreme atletičara i drugih sportista, zatim biciklističke staze, kao i staze za ljubitelje planinarenja. Na Vlasini postoji fudbalski stadion odličan za visinske pripreme ekipa. Takođe postoji i auto kamp koji može da primi veliki broj vozila.

Do jezera se može stići preko Vlasotinca i Crne Trave. Veliki deo ove deonice je rekonstruisan 2008. godine. Drugi način je pravcem Vladičin Han - Surdulica, koji je malo duži ali se može brže stići zbog mogućnosti korišćenja auto-puta. Dobrim putem Vlasinsko jezero je povezano i sa glavnim gradom Bugarske, Sofijom.

Turističke manifestacije na Vlasinskom jezeru

U prvoj nedelji jula obeležava se Vlasinsko leto, na Vlasini i u Surdulici. U okviru ove manifestacija je i "Džipijada", događaj namenjen ljubiteljima vožnje na planini i terenskih vozila. Zatim slede prvi Dani borovnice (19.jul) u Crnoj Travi, dva dana kasnije je Slava pečalbara na istom mestu, za Ilindan (2. avgust) su tradicionalne "Zlatne ruke Vlasine", istovremeno kad i Sabor Svetog Ilije (slava crkve na Vlasini) i Vlasinska regata, koja se, naravno, održava na jezeru. Polovinom avgusta, za ljubitelje sportskog ribolova tu je čuvena "Somovijada".

Tagovi: apartmani Vlasinsko jezero, apartman Vlasinsko jezero, apartmani na Vlasinskom jezeru, apartman na Vlasinskom jezeru, apartmani planina, apartmani na planini, apartmani Vlasina, apartmani Surdulica, apartmani Leskovac, apartmani jug Srbije, apartmani Srbija, privatni smeštaj Vlasinsko jezero, privatni smeštaj na Vlasinskom jezeru, privatni smeštaj Vlasina, privatni smeštaj Surdulica,  privatni smeštaj planina, privatni smeštaj Leskovac, privatni smeštaj jug Srbije, privatni smeštaj Srbija, seoski turizam Vlasinsko jezero, seoski turizam na Vlasinskom jezeru,  seoski turizam Vlasina, seoski turizam Surdulica, seoski turizam na jugu Srbije, seoski turizam Srbija, letnji i zimski odmor Vlasinsko jezero, letnji i zimski odmor na Vlasinskom jezeru, letnji i zimski odmor Vlasina, letnji i zimski odmor Surdulica, letnji i zimski odmor na jugu Srbije, letnji i zimski odmor Srbija, ekološki turizam Vlasinsko jezero, ekološki turizam na Vlasinskom jezeru, ekološki turizam Vlasina, ekološki turizam Surdulica, ekološki turizam Srbija, ekološki turizam na jugu Srbije, sportski ribolov Vlasinsko jezero, sportski ribolov na Vlasinskom jezeru, sportski ribolov jezera, sportski ribolov na jezerima Srbija, pripreme sportista Vlasinsko jezero, kajak, kanu, veslanje Vlasinsko jezero, rekreacija Vlasinsko jezero, planinarenje Vlasinsko jezero, alpinizam Vlasinsko jezero.