RETO BESPLATAN CENTAR ZA REHABILITACIJU ZAVISNIKA BEOGRAD

RETO BESPLATAN CENTAR ZA REHABILITACIJU ZAVISNIKA BEOGRAD

"RETO - IMA NADE" BESPLATAN CENTAR ZA REHABILITACIJU ZAVISNIKA RESNIK, BEOGRAD

„Reto-ima nade“ je u potpunosti besplatan, hrišćanski, neprofitabilan centar, čija je osnovna delatnost rehabilitacija i resocijalizacija osoba koje imaju problem sa narkomanijom i  alkoholizmom.

Osobe koje žive i pružaju pomoć u centru su volonteri, koji  su uglavnom i sami bili u problemu zavisnosti. Danas uspešno prebrodivši problem u vlastitom životu želimo svima koji se  nalaze u ovom problemu da pokažemo da je izlaz moguć. Glavni  cilj rehabilitacije u centru nije samo da osoba prestane da konzumira supstance već jedna kompletna promena života i načina razmišljanja.

U oba grada u Srbiji u kojima se centar trenutno nalazi, nemamo određeno radno vreme, za sve osobe koje zovu u potrebi otvorena je telefonska linija 24h. Celokupni program sprovodi se kroz konstantni smeštaj u okviru prihvatnih kuća koje centar poseduje.

Dužina trajanja lečenja u centru je individualno određena i varira od osobe do osobe. Da bi se postigli trajni rezultati potrebno je da se završi program lečenja. Odgovorne osobe centra mogu da posavetuju štićenike o dužini boravka u centru, dok krajnju odluku donosi sam štićenik. (Savetodavni period trajanja lečenja je od 18 do 24 meseca.)

Samoinicijativno prekidanje programa bez saglasnosti odgovornih osoba u centru u većini slučajeva ima neželjene posledice. U centru celokupni program lečenja se sprovodi bez korišćenja lekova.
U centru se ne puši i alkohol nije dozvoljen.

Pored Beograda, centar radi i u Nišu. Boravak i lečenje je u potpunosti besplatno. Finansiramo se isključivo svojim radom i predmetima koje nam ljudi poklone.

NE BACAJTE NIŠTA, POZOVITE NAS!!! Preuzimamo BESPLATNO na Vašoj adresi sve stvari koje Vam više ne trebaju, jer nama možda mogu biti korisne: sve vrste nameštaja u solidnom stanju, belu tehniku, građevinski materijal, garderobu...

Poslovi koje obavljamo: selidbe, čišćenja, utovar, istovar, odvoz šuta, usluge šlep službe.

Naše prodavnice:

Kaluđerica, Smederevski put 12,

Resnik, Slavka Miljkovića 124v.