VINSKI PODRUM ŠUKAC SREMSKA KAMENICA NOVI SAD

VINSKI PODRUM ŠUKAC SREMSKA KAMENICA NOVI SAD

VINARIJA, VINSKI PODRUM "ŠUKAC" VINSKA KUĆA SREMSKA KAMENICA, NOVI SAD, FRUŠKA GORA

Na obroncima Fruške gore, u mestu Sremska Kamenica, nalaze se vinograd i podrum Šukac, vlasnika Save Savića. U porodici Savić neguje se tradicija gajenja vinove loze stara preko 150 godina. 1854. u Kamenicu je došao Jova Savić, Savin čukundeda, i tu je zasadio svoj prvi čokot. Ljubav prema grožđu i vinu prenosila se sa generacije na generaciju, pa je tako Savin pradeda Vlada pravio veoma kvalitetno vino koje se služilo u najboljim novosadskim restoranima i tako je naučio svoje potomke da je kvalitet vina na prvom mestu. Porodica je ranije u svom vlasništvu imala mnogo više zemlje pod vinogradima. Danas se na 2,5 ha gaji grožđe od kojeg se prave sledeće sorte vina: italijanski rizling, župljanka, rubinet, beli i crni bermet.

Planira se proširenje površine vinograda na još 2ha. Stari podrum je renoviran 1986. i tada je počeo da se oprema modernim mašinama, kao i savremenim buradima za čuvanje vina. Danas se veći deo vina čuva u buradima od inoksa. Spojivši tradiciju sa vrhunskom tehnologijom, Sava nastavlja ono što su započeli njegovi preci.

Dakle, u asortimanu vinarije, tj. vinskog podruma "Šukac" trenutno se može pronaći Talijanski rizling, od istoimene sorte, i Rubinet, kupaža vranca, gamea i frankovke. Ne smeju se zaboraviti ni aromatizovana vina, crveni i beli Bermet, koja su sinonimi za ovo podneblje.

Spajanjem tradicije i vrhunske tehnologije svake godine se teži ka što boljoj proizvodnji, pa su tako vina podruma Šukac više puta dobijala priznanja za kvalitet na različitim prestižnim ocenjivanjima.

Ne smemo zaboraviti ni kvalitetne sorte rakija poput Viljamovke, Dunje i Kruške.

Tagovi: vinarija Sremska Kamenica, vinarije Sremska Kamenica, destilerija Sremska Kamenica, destilerije Sremska Kamenica, destilerija Novi Sad, destilerije Novi Sad, proizvodnja i prodaja vina i žestokih alhoholnih pića Sremska Kamenica, proizvodnja i prodaja vina i žestokih alhoholnih pića Novi Sad, proizvodnja i prodaja rakije Sremska Kamenica, proizvodnja i prodaja rakije Novi Sad, rakija Sremska Kamenica, rakija Novi Sad, vinarija Novi Sad, vinarije Novi Sad, vinski podrumi Sremska Kamenica, vinski podrumi Novi Sad, vinske kuće Sremska Kamenica, vinska kuća Sremska Kamenica, vinske kuće Novi Sad, vinska kuća Novi Sad, vinoteka Sremska Kamenica, vinoteke Sremska Kamenica, vinoteka Novi Sad, vinoteke Novi Sad, vinoteke Novi Sad, vinski turizam Sremska Kamenica, vinski turizam Novi Sad, vinogradarstvo Sremska Kamenica, vinogradi Sremska Kamenica, vinarija Fruška Gora, vinarije Fruška Gora, fruškogorski vinogradi, vinogradarstvo Fruška Gora, vinogradi Fruška Gora, vinski turizam Fruška Gora.