Blog

ATLETIKA: Novi državni dvoranski rekord Asmira Kolašinca, kugla letela do 20,91 metara

ATLETIKA: Novi državni dvoranski rekord Asmira Kolašinca, kugla letela do 20,91 metara

Asmir Kolašinac je na atletskom mitingu održanom u Novom Sadu ostvario novi nacionalni rekord Srbije u bacanju kugle u dvorani, koji sada iznosi 20,91 metar. I prethodni rekord bio je u vlasništvu našeg reprezentativca rodom iz Sjenice i takođe je postavljen u glavnom gradu Vojvodine, pre nešto manje od godinu dana (01.03.2014) i iznosio je 20,67 metara.

asmir na mitingu u cirihu

Proteklih nedelju dana Kolašinac je bio pod jakom temperaturom, ali to ga nije omelo da danas na identičnom krugu kakav će biti na EP u Pragu baci najdalje za ovaj deo sezone.

„Konačno se sve sklopilo. Imao sam idealan hitac. Znao sam da sam spreman za ovoliko, samo je trebalo da se realizuje. Sada imam još tri nedelje do Evropskog šampionata u dvorani da održavam formu“, rekao je zadovoljno Kolašinac.

kolasinac sa kuglom

Ovaj rezultat  trenutno je prvi u Evropi, a treći na svetu, što nam govori da je naš as spreman da odbrani titulu evropskog šampiona u bacanju kugle na predstojećem dvoranskom prvenstvu "Starog kontinenta" u Pragu, koje se održava od 6. do 8. marta.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor