Blog

ATLETSKI MITING DIJAMANTSKE LIGE U CIRIHU: Trijumf Ivane Španović uz novi nacionalni rekord

ATLETSKI MITING DIJAMANTSKE LIGE U CIRIHU: Trijumf Ivane Španović uz novi nacionalni rekord

Ivana Španović pobedila je u skoku udalj na najčuvenijem atletskom mitingu na svetu, u Cirihu, i još jednom popravila nacionalni rekord Srbije, koji sada iznosi 7,02 metara. Naša najbolja atletičarka trijumfom se učvrstila na drugom mestu u poretku ovogodišnje Dijamantske lige, iza svetske šampionke Tijane Bartolete. Prethodni rekord, koji je Ivani doneo bronzanu medalju na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Pekingu, bio je 7,01 metara.

Takmičenje u hramu atletike, "Lecigrund" stadionu, bilo je izuzetno uzbudljivo. Ivana je agresivno krenula i prestupila u prve dve serije, a zatim je u trećoj došla do vrednog skoka od 6,93 metara, koji joj je doneo vođstvo. Svetska prvakinja Bartoleta je preskočila 6,97 i potisnula Španovićevu na drugu poziciju, ali u poslednjoj šestoj seriji usledio je briljantan odgovor srpske šampionke, koja je sa 7,02 metara postavila novi najbolji rezultat u istoriji naše "kraljice sportova" i došla do velikog trijumfa na najprestižnijem atletskom mitingu na svetu.

span

Ivana je za prvo mesto u Švajcarskoj nagrađena sa 8.000 američkih dolara, a glavne nagrade dele se na kraju sezone, posle završetka poslednjeg od 14 mitinga Dijamantske lige, koji se održava sledeće nedelje u Briselu.
 

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor