Blog

ATP FINALE U LONDONU: Novak odbranio svetski teniski tron, siguran trijumf i protiv Berdiha

ATP FINALE U LONDONU: Novak odbranio svetski teniski tron, siguran trijumf i protiv Berdiha

Novak Đoković će i 2015. godinu dočekati na liderskoj poziciji svetskog tenisa! No1e je nastavio sa fantastičnim igrama i ubedljivim pobedama na završnom turniru sezone u Londonu - 6:2, 6:2 protiv Tomaša Berdiha. Čeh je i pre meča iskreno najavio da se nada da će osvojiti bar četiri gema, a upravo toliko mu je teniski kralj velikodušno prepustio, poboljšavši ionako ubedljiv međusobni skor na 17:2. Sasvim dovoljno da i treći put posmatra ostatak karavana sa vrha, kao teniski Njegoš, jer "ko na brdo ak' i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom".

Novak je tako uspeo je da po treći put u karijeri završi godinu na prvoj poziciji ATP liste i izjednači sa Rafaelom Nadalom. U istoriji tenisa bolji su samo: Pit Sampras (6 sezona završio kao prvi), Rodžer Federer i Džimi Konors (5), Ivan Lendl i Džon Mekinro (po 4). Svakom ko se imalo razume u sport jasno je da je naš as u "top-tenu" najboljih igrača "belog sporta" svih vremena, uz mogućnost da taj fantastičan uspeh još dodatno uveliča do kraja karijere, jer Nole ponovo igra na nivou legendarne 2011. godine, kada je zasluženo proglašen za najboljeg sportistu sveta.

"Dominatoru" iz Srbije na ATP ceremoniji proglašenja najboljeg igrača poklonile su se i takve teniske veličine kao što su Džon Mekinro, Karlos Moja i Mats Vilander, naravno u društvu još jedne legende, aktuelnog Novakovog trenera, Borisa Bekera.

Protivnik Đokovića u polufinalu je Japanac Kei Nišikori, neugodan rival sa kojim naš as ima nerešen skor (2:2). Ipak, nedavno je u Parizu Novak bio vrlo ubedljiv (6:2, 6:3, za nešto više od sat vremena igre), tako da se svakako nalazi u boljoj formi od rivala, a i samopouzdanje mu je na najvišem nivou zbog serije od čak 29 pobeda zaredom u dvorani.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor