Blog

DVORANSKO ATLETSKO PRVENSTVO EVROPE U PRAGU: Ivana Španović superiorno do zlata

DVORANSKO ATLETSKO PRVENSTVO EVROPE U PRAGU: Ivana Španović superiorno do zlata

Ivana Španović je carica evropske "kraljice sportova"! Naša heroina je fenomenalnim skokom, novim nacionalnim rekordom od 6,98 metara superiorno trijumfovala na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu. To je prva zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji za nekadašnju svetsku juniorsku šampionku u skoku udalj (2008), a nema sumnje da će nas Ivana još mnogo puta obradovati odličjima sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja, pošto su joj tek 24 godine.

ivana skace

Drugo mesto pripalo je tamnoputoj takmičarki, rodom iz Čada, Zosten Tarum Moguenari, koja nastupa pod zastavom Nemačke. Ona je imala najduži skok od 6,83 metara. Bronza je pripala Rumunki Florentini Marinku (6,79m).

Posle fantastičnog skoka Španovićeve od gotovo sedam metara, bilo je jasno ko će se naći na najvišoj stepenici pobedničkog postolja. Ivana je suzama radosnicama iskazala koliko joj znači ova velika titula

ivana u suzama radosnicama

Ivanina šampionska titula, uz srebro Asmira Kolašinca u bacanju kugle, učinila je da Srbija u generalnom plasmanu najuspešnijih atletskih nacija u Evropi podeli šesto mesto sa Nemačkom. Zaista fenomenalan uspeh srpske "kraljice sportova", sporta koji nam poslednjih godina donosi mnogo radosti.

ivana sa zastavom

Naredno Evropsko prvenstvo u dvorani održava se u Beogradu za dve godine, što je prilika za jedan veliki trijumf naše atletike, imajući u vidu da imamo izuzetno mlade, ali već dokazane takmičare, sposobne da Srbiji donesu još puno medalja.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor