Blog

EVROPSKO PRVENSTVO U STRELJAŠTVU U ĐERU: Sedam medalja za Srbiju, čak četiri zlatne

EVROPSKO PRVENSTVO U STRELJAŠTVU U ĐERU: Sedam medalja za Srbiju, čak četiri zlatne

Novi veliki uspeh zabeležili su srpski strelci na Evropskom prvenstvu u Đeru. Osvojeno je čak sedam medalja, od toga četiri najsjajnije, jedno srebro i dve bronze.

I po broju i po kvalitetu medalja ovo je najuspešniji šampionat "Starog kontinenta" u istoriji za srpsko streljaštvo. Četiri zlata "upucana" su i 2010. u norveškom Merakeru, dok je prethodni najveći ukupan broj odličja, šest, osvojen 1990. u holandskom Arnhemu, još u vreme "velike" Jugoslavije.

strelci sa zastavom srbije

Poslednjeg dana šampionata osvojena su dva zlata u miksevima: u gađanju pištoljem najbolji su bili Zorana Arunović i Damir Mikec, a puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović.

Prethodno su najsjajnija odličja pripala Andrei Arsović (seniorke, vazdušna puška) i ženskoj juniorskoj reprezentaciji u gađanju puškom (Babić, Kolarević, Vukašinović). Srebro je osvojila ženska seniorska reprezentacija pištoljem (Arunović, Zarić, Veličković), a bronze Zorana Arunović (seniorke, pištolj) i muška reprezentacija pištoljem (Grgić, Mikec, Petrov).

arunovic

Najsupešniji strelac šampionata u Mađarskoj po kvalitetu medalja je Andrea Arsović sa dva zlata, a po broju trofeja Zorana Arunović sa tri odličja, po jednim zlatom, srebrom i bronzom. Damir Mikec je uzeo dve medalje, zlato i bronzu.

Naredni šampionat Evrope održaće se 2017. godine u slovenačkom Mariboru.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor