Blog

KOŠARKA - KVALIFIKACIONI TURNIRI ZA OLIMPIJADU U RIJU: Izuzetno dobar žreb za Srbiju

KOŠARKA - KVALIFIKACIONI TURNIRI ZA OLIMPIJADU U RIJU: Izuzetno dobar žreb za Srbiju

Muška košarkaška reprezentacija Srbije imala je puno sreće pri izvlačenju protivnika u kvalifikacijama za ovogodišnje Olimpijske igre u Brazilu. Naša selekcija, koja će od 4. do 9. jula biti domaćin jednog od tri FIBA kvalifikaciona turnira u beogradskoj "Areni", dobila je za rivale u borbi za odlazak u Rio de Žaneiro reprezentacije daleko manjeg renomea.

Najpre ćemo igrati protiv Angole i Portorika u okviru grupe A, a zatim slede okršaji sa ekipama iz grupe B u kojoj su Japan, Češka i Letonija. Po dve ekipe iz obe grupe idu dalje, zatim se igra polufinale, pa finale, a samo pobednik kvalifikacionog turnira obezbeđuje plasman na Olimpijadu.

Prema rasporedu mečeva, Srbija će na startu, 4. jula, igrati protiv Portorika, dok je 6. jula je na redu duel sa Angolom. Osmog jula igraju se polufinalni okršaji, a devetog finale.

zreb komplet

Preostala dva turnira igraju se na Filipinima i u Italiji.

U Manili je Francuska apsolutni favorit, rivali u grupi B su joj domaćin Filipini i Novi Zeland. Grupa A je još slabija (Turska, Senegal, Kanada), pa bi bila prava senzacija da "galski petlovi" ne izbore put u Rio.

Kvalifikacioni turnir u Torinu je ubedljivo najinteresantniji. U grupi B domaćinu su rivali Hrvatska i Tunis, dok su u grupi A verovatno najkvalitetnija selekcija, Grčka, zatim Meksiko i Iran. Iako Grčka ima vrlo iskusan tim, domaći teren je veliki adut Italijana. Selekcije Meksika i Hrvatske nepoznanica, mogu da iznenade favorite, ali i da dožive debakl. Totalni autsajderi su Tunis i Iran.

srbija bjelica nemanja

Selektor Đorđević i svi naši košarkaši su zadovoljni žrebom i prihvataju ulogu favorita na kvalifikacionom turniru koji će se održati u beogradskoj "Kombank Areni". Bilo bi zaista šteta da bar u košarci, jednom od naših najtrofejnijih sportova, nemamo i mušku i žensku selekciju u Brazilu, pogotovo sad kad se zna da u Rio ne putuju ni naši odbojkaši, kao ni naša muška i ženska rukometna reprezentacija. Jasno je da u kolektivnim sportovima više nismo takva sportska velesila kao u vreme velike Jugoslavije i zato je veoma bitno da naši košarkaši iskoristimo ovu dobru priliku da se nađu među 12 najboljih ekipa sveta na olimpjskom turniru. U Rio de Žaneiru već su obezbedili mesto Brazil kao domaćin i preko kontinentalnih šampionata SAD, Venecuela, Argentina,Španija, Litvanija, Australija, Kina i Nigerija.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor