Blog

ROLAN GAROS - DRUGI DAN: Ubedljiva pobeda Viktora, Filip i Aleksandra poveli, pa stali

ROLAN GAROS - DRUGI DAN: Ubedljiva pobeda Viktora, Filip i Aleksandra poveli, pa stali

Drugi dan na Otvorenom prvenstvu Francuske nije bio tako uspešan za srpske predstavnike kao prvi. Jedinu pobedu zabeležio je Viktor Troicki, dok su Filip Krajinović i Aleksandra Krunić eliminisani, iako su oboje dobili uvodni set.

viktor bekend

Troicki je bio bolji od specijaliste za šljaku, visokog Nemca Jana Lenarda Štrufa - 6:2, 6:1, 6:7(3:7), 6:1. Sva tri seta koja je rešio u svoju korist, Viktor je dobio izuzetno ubedljivo. Mogao je i da izbegne igranje četvrtog seta, ali se posle ubedljivog vođstva malo opustio, što ga je koštalo poraza u taj-breku treće deonice.

Naš as postavljen je za 31. nosioca i u sledećoj rundi sastaje se sa starim znancem, Italijanom Simoneom Bolelijem. Viktor vodi 3:2 u pobedama, 2:0 ove godine (Sidnej i Majami), ali treba napomenuti da su svih pet duela odigrali na betonu.

filip rolan garos

Filip Krajinović je prilično nesrećno poražen od Davida Gofana sa 6:3, 2:6, 6:7(3:7), 1:6. Na prvi pogled rezultat deluje ubedljivo u korist 17. "kosturaša" iz Belgije, međutim, na terenu nije bilo tako. Naš mladi reprezentativac vodio je sa čak 4:0 u trećem setu, na 5:4 servirao za set, ali je ipak poražen nakon taj-breka, posle čega je obustavio dalji otpor i lako izgubio narednu deonicu. Publika je u potpunosti bila na strani Gofana, koji je iz frankofonog dela Belgije, Valonije, pa praktično ima tretman domaćeg tenisera.

krunicka

Aleksandra Krunić je izgubila od Ruskinje sa kazahstanskim pasošem, Julije Putinceve, sa 1:2 u setovima - 6:3, 3:6, 3:6. Iako lošije rangirana, Putinceva se nalazi u boljoj formi od naše Aleksandre - u pripremi za "Rolan Garos" igrala je četvrtfinale Nirnberga, gde je poražena od buduće šampionke Karin Knap.

Desilo se i nekoliko većih iznenađenja u Parizu. Eliminisani su 14. i 15. nosilac kod dama, Agnješka Radvanska i Venus Vilijams, kao i 12. "kosturaš" kod muškaraca, Felisijano Lopez.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor