Blog

SVETSKO PRVENSTVO U MOSKVI KAJAK I KANU: Pet medalja za Srbiju, Grujić i Novaković šampioni

SVETSKO PRVENSTVO U MOSKVI KAJAK I KANU: Pet medalja za Srbiju, Grujić i Novaković šampioni

Još jedan veliki uspeh u "vodenim" sportovima za Srbiju, posle zlata vaterpolista na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, fenomenalni rezultati ostvareni su i na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Moskvi, gde je osvojeno čak pet medalja: jedna zlatna, jedna srebrna i tri bronzane. Novi svetski šampioni u sprintu u kajaku dvosedu u sprintu na 200 metara su Nebojša Grujić i Marko Novaković

Srebrno odličje pripalo je sestrama Moldovan (Nikolini i Oliveri) u kajaku dvosedu u trci na 500 metara, a Nikolina je napravila još jedan podvig jer je uspela da dođe i do bronzanog odličja u trci na 200 metara (K-1). Do bronze u Moskvi došla je i Dalma Benedek-Ružičić, kao i dvojac Marko Tomićević/Vladimir Torubarov, koji su osvojili bronzane medalje u disciplinama K-1 i K-2 na 1.000 metara.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskim kajakašima osvajanje medalja na SP u Moskvi.

- Osvajanjem pet medalja na SP svi zajedno ste pokazali da Srbija postaje kajakaška velesila. Vaši uspesi su dokaz da se ulaganje u individualni sport, sistemski i dugoročan rad isplate, kao i da Srbija ima kapacitet i potencijal koji opravdavaju nadu za osvajanje olimpijske medalje u Riju 2016. Želim vam da nastavite istim tempom i da i na takmičenjima koja predstoje budete na pobedničkim postoljima - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

 

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor