Blog

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA DAME U DANSKOJ: Srbija izgubila od Mađarske

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA DAME U DANSKOJ: Srbija izgubila od Mađarske

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena u drugom meču na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Od naše selekcije uspešnija je bila Mađarska - 26:32 (16:18), predvođena nezaustavljivom Žužanom Tomori, koja je postigla čak deset golova.

Još jednom se pokazalo da je igra u odbrani rak-rana srpskog nacionalnog tima. Činjenica je i da naš golmanski tandem ima jako slab učinak nakon dve odigrane runde. Svega 12 odbranjenih šuteva od 72 upućena ka našem golu, zaista je ispod svakog nivoa.

madjarice

Srbija je loše započela duel i već u 12. minutu gubila sa ubedljivih šest golova razlike (4:10). Od tih deset pogodaka naših rivalki "raspucana" Tomori je dala čak sedam. Pet do sedam golova razlike bilo je u narednih deset minuta, do 9:16 (22), kada nailazi period najbolje igre našeg tima, koji do poluvremena uspeva da svede razliku na pristojnih 16:18. U tih osam minuta Anđela Janjušević postiže sva tri svoja pogotka na ovom meču.

Posle velikog odmora čak tri puta je Srbija bila na pragu egala (17:18, 18:19, 19:20), ali nikako nije uspevala da potpuno "uhvati priključak" i vrati se u meč. Ipak, do 55. minuta duel je bio neizvestan (24:27), ali u finišu je ta razlika duplirana i na kraju je pretrpljen ubedljiv poraz.

boskovic

Posle meča, selektor Saša Bošković je opravdanje za poraz našao u istrošenosti naših rukometašica zbog teškog i neizvesnog meča sa Crnom Gorom.

U našoj grupi, Danska je pobedila Tunis sa 32:20, a Crna Gora Japan sa 29:23.

Na tabeli grupe A vode Danska i Mađarska sa po 4 boda, Crna Gora ima 3, Srbija 1, a Japan i Tunis su bez bodova.

Naredni meč Srbija igra protiv domaćina Danske u ponedeljak, od 20,45 časova.
 

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor