Blog

SVETSKI GRAN PRI ZA ODBOJKAŠICE 2017: Srbija vodeća i posle drugog vikenda

SVETSKI GRAN PRI ZA ODBOJKAŠICE 2017: Srbija vodeća i posle drugog vikenda

Odbojkašice Srbije zabeležile su dve pobede i jedan poraz drugog vikenda Svetskog gran prija, ali su i dalje zadržale prvo mesto u elitnoj diviziji i na dobrom su putu da se plasiraju na finalni turnir. Srebrne olimpijke najpre su u japanskom Sendaiju u petak poražene od Brazilki sa 0:3 (24:26, 17:25, 22:25), a onda su u subotu i nedelju zabeležile dve pobede, najpre nad domaćinom Japanom - 3:0 (25:21, 25:20, 25:20), a zatim nad još jednom azijskom selekcijom, Tajlandom3:1 (25:17, 23:25, 25:16, 25:19).

Nije Srbija u Japanu briljirala kao prvog vikenda u Turskoj, kada su upisane tri maksimalne pobede, ali je ipak u Sendaiju osvojeno šest novih bodova.

Što je još važnije, drugaricama se priključila Tijana Bošković, koja se oporavila od povrede, no, naravno, nije u punoj formi prvi korektor srpskog nacionalnog tima.

Ponovo je lider našeg tima bila Brankica Mihajlović, koja je u tri meča u Japanu upisala 35 poena (11+14+20). U porazu od Brazila najefikasnija u srpskoj ekipi bila je korektor Ana Bjelica sa 15 uspešnih akcija.

Protiv Japanki na toj poziciji selektor Zoran Terzić isprobao je primača Sanju Malagurski, koja je pokazala da je univerzalac i zabeležila 14 poena. Najefikasnija u tom duelu bila je blokerka Milena Rašić sa neverovatnih 17 poena, od toga čak četiri bloka, koliko je imala i drugi "srednjak" našeg tima, Stefana Veljković.

Najzad, poslednjeg dana protiv Tajlanda, Brankici MIhajlović imala je veliku pomoć srednjih blokerki Veljković (15 poena) i Jovane Stevanović (12p). Ipak je Brankica dominirala upravo u bloku, zabeleživši čak pet "rampi" protivničkim napadačima. Tijana Bošković je nastupila samo u četvrtom setu, ali i to joj je bilo dovoljno da upiše čak deset uspešnih akcija.

Srbija i dalje drži čelo tabele posle dva odigrana vikenda. Holandija ima isti broj bodova (15), ali i lošiji set-količnik. Slede Amerikanke sa 13, Italijanke i Kineskinje imaju po 10, a čak četiri tima imaju po devet bodova: Japan, Brazil, Dominikanska Republika i Rusija. Otpisani su Tajland i Turska sa po 4 i "fenjeraš" Belgija koja ima samo jedan poen.

Naredni vikend Srpkinje igraju u Hong Kongu.

U petak nam je rival Rusija, u subotu Japan, a u nedelju se sastajemo u reprizi olimpijskog finala iz Rija sa domaćinom Kinom.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor