Blog

SVETSKO PRVENSTVO ZA FUDBALERE DO 20 GODINA: Srbija u finalu, za titulu protiv Brazila

SVETSKO PRVENSTVO ZA FUDBALERE DO 20 GODINA: Srbija u finalu, za titulu protiv Brazila

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije je u finalu Svetskog prvenstva! U polufinalnom duelu šampionata za igrače do 20 godina starosti, koje se održava na Novom Zelandu, Srbija je, posle produžetaka, bila uspešnija od Malija sa 2:1 i tako izborila meč za titulu sa Brazilom. Finale će se odigrati u subotu, u 7 časova ujutru po našem vremenu.

"Karioke" su u drugom polufinalu ubedljivo nadigrale još jednu afričku selekciju, Senegal, sa čak 5:0.

Izabranici Veljka Paunovića jako dobro su započeli polufinalni duel i već u četvrtom minutu poveli pogotkom Andrije Živkovića sa 1:0.

zivkovic

Delovalo je da će se ponoviti relativno lak trijumf nad istim protivnikom iz grupne faze takmičenja, međutim, još jednom se pokazalo da nije lako dva puta biti bolji od bilo koje ekipe u intervalu od svega nekoliko dana.

Posle nekoliko propuštenih prilika za povećanje prednosti, rival dolazi do poravnanja preko Jusufa Konea u 39. minutu.

Tada nastupa krizni period za "orliće", usled šoka zbog primljenog gola, ali, na sreću, rival to ne koristi da dođe do potpunog preokreta.

U produžetku, Srbija ponovo konsoliduje svoje redove i uspeva da u 111. minutu preko Ivana Šaponjića dođe do odlučujućeg pogotka.

saponja

Malijci gube živce, ostaju i sa igračem manje, pošto upravo strelac jedinog pogotka za Afrikance, Jusuf Kone dobija drugi žuti karton u 114. minutu. Obezglavljeni protivnici mogli su u finišu da dožive i ubedljiviji poraz, ali upravo strelci za naš tim, Živković i Šaponjić, promašuju zicere.

veljko

Kada je pre početka šampionata naš selektor Veljko Paunović najavljivao da ovaj naš mladi tim želi da ponovi uspeh čuvene generacije tzv. "Čileanaca" iz 1987, kada je tadašnja Jugoslavija bila prvak sveta u fudbalu do 20 godina, retko ko ga je shvatao ozbiljno, imajući u vidu očajno stanje u srpskom fudbalu uopšte.

Ipak, pokazalo se da je on imao viziju i veru u uspeh i da je to uspeo da prenese i na svoje izabranike.

Brazil je, naravno, favorit u finalu, ali, lopta je okrugla, "neka bude što biti ne može" (Njegoš).

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor