Blog

ZAVRŠENO EVROPSKO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU: Veliki uspeh Srbije, čak sedam medalja

ZAVRŠENO EVROPSKO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU: Veliki uspeh Srbije, čak sedam medalja

Srpski sportisti nastavljaju sa uspesima. Na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu u sprinterskim disciplinama, koje je održano u češkim Račicama, reperezentacija Srbije osvojila je čak sedam medalja: jedno zlato, jedno srebro i pet bronzi. Od ukupnog broja medalja, čak pet odličja osvojeno je u olimpijskim disciplinama. Malo je nedostajalo da uspeh bude i veći, pošto su srpski kajakaši u dve discipline bili nadomak medalja i završili na najnepopularnijoj, četvrtoj poziciji.
Sa sedam medalja, kajakaška i kanu reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto u konačnom plasmanu šampionata u konkurenciji 36 nacionalnih timova.
Najviše medalja osvojili su Nemci, ukupno 11 (7 zlata, 3 srebra, 1 bronza). Isti broj medalja osvojili su drugoplasirani Rusi (4 zlata, 4 srebra, 3 bronze) i Belorusi koji su na trećem mestu (4 zlata, 3 srebra, 4 bronze).
Medalje reprezentacije Srbije:
zlato
k1-200: Marko Dragosavljević

marko dragosavljevic
srebro
k2-200: Nebojša Grujić i Marko Novaković

gruja i novak
bronza
K1-200: Nikolina Moldovan
k2-200: Nikolina Moldovan i Olivera Moldovan

olivera i nikolina moldovan
k1-500: Dejan Pajić

dejan pajic
k2-500: Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek
k2-1000: Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek

milica i dalma nasmejane

Marko Dragosavljević osvojio je zlato u kajaku jednosedu na 200 metara. On je tu deonicu prešao za 34 sekunde i 708 stotinki. Naš as tako je odbranio titulu prvaka Evrope, osvojenu prošle godine na prvenstvu nemačkom gradu Brandenburgu.

Dvojac Nebojša Grujić i Marko Novaković su u disciplini kajak dvosed, takođe na 200 metara, do srebrne medalje stigli u vremenu od 32,292 sekundi.

Dve bronzane medalje Srbiji je donela Nikolina Moldovan, u kajaku jednosedu i u dvosedu sa sestrom Oliverom, oba puta na deonici od 200 metara

Po dve bronze pripale su našim kajakašicama Milici Starović i Dalmi Benedek-Ružičić, koje su našle na najnižoj stepenici pobedničkog postolja u kajaku dvosedu, u trkama na 500 i 1000 metara.

Bronzanu medlju uzeo je i Dejan Pajić na 500 metara u disciplini kajak jednosed.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor