Blog

ATP FINALE U LONDONU: Dominacija Novaka Đokovića, Marin Čilić uzeo svega dva gema

ATP FINALE U LONDONU: Dominacija Novaka Đokovića, Marin Čilić uzeo svega dva gema

Novak Đoković je na impresivan način krenuo ka odbrani titule na završnom turniru sezone za tenisere u Londonu - 6:1, 6:1 protiv aktuelnog šampiona US opena Marina Čilića. Naš as je dominirao u svim elementima igre, malo je grešio, stizao je sve lopte i dobro servirao, a kad je Nole tako raspoložen za igru, nema tenisera koji može da mu se suprotstavi. Čilić je posle osvojenog prvog gema na svoj servis, izgubio čak osam narednih (1:6, 0:2). Tada je naišao jedini gem koji je Novak slabije odigrao i izgubio ga "sa nulom", usled opuštanja zbog ubedljive prednosti. Međutim, posle 30:0 za Marina u narednom gemu, Đokovićeva mašinerija je posle kratkog odmora ponovo u funkciji i melje bez milosti do kraja meča, koji je trajao manje od sat vremena.

Teniski kralj je u 11 duela protiv Čilića ostvario isto toliko pobeda, pa je potpuno jasno da hrvatski teniser nema pravo rešenje za Novakovu igru, a pogotovo za Đokovićev retern, koji potpuno neutrališe dobre servise rivala.

Inače, sva četiri dosadašnja susreta u Londonu završena su u dva seta. Nišikori je bio bolji od Marija - 6:4, 6:4, Federer se revanširao Raoniću za nedavni poraz u Parizu - 6:1, 7:6 (7:0), dok je Vavrinka deklasirao Berdiha - 6:1, 6:1.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor