Blog

ATP MASTERS 1000 TURNIR U ŠANGAJU: Viktor zaustavljen, povreda Del Potra ključni trenutak meča

ATP MASTERS 1000 TURNIR U ŠANGAJU: Viktor zaustavljen, povreda Del Potra ključni trenutak meča

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u prvo polufinale jednog turnira Masters 1000 serije, pošto je u četvrtfinalu Šangaja poražen od Huana Martina del Potra - 6:4, 1:6, 4:6. Bio je to sedmi poraz Troickog u isto toliko mečeva sa Delpom, a ovoga puta je možda i bio najbliži trijumfu, iako krajnji rezultat to ne pokazuje.

Izvanredno je srpski teniser odigrao prvi set, u sedmom gemu realizovao jedinu brejk loptu i uvodnu deonicu dobio sa 6:4.

Iako ga početni udarac nije služio kao protiv Iznera (Viktor u prvom setu nije zabeležio nijedan as), sigurna igra sa osnovne linije, a pre svega moćan bekend (čak sedam vinera u uvodnom periodu igre) doneli su mu trijumf.

Međutim, u nastavku naš as nije uspeo da zadrži takav nivo koncentracije. Već u drugom gemu Srbin pravi seriju grešaka i praktično poklanja brejk rivalu (0:2).

Bez neke velike borbe Argentinac je uspeo da dođe do drugog seta sa 1:6 i tako poravnao na 1:1.

Međutim, odlučujući set počeo je mnogo boljom igrom srpskog asa, koji se vratio u pravi ritam iz uvodne deonice. Držao se Viktor do 2:2 i 30:15, kada je Del Potro jako nezgodno pao i povredio levu ruku. Iako je posle duže pauze argentinski igrač nastavio igru i to praktično igrajući samo forhend, jer ga je ruka očigledno bolela, povreda je više poremetila Troickog nego njegovog protivnika.

Drugi reket Srbije je potpuno ispao iz ritma, počeo je ponovo da greši u seriji kao u drugom setu i od narednih devet poena je izgubio čak osam. Stečenu prednost brejka (2:4) izazvanu zbunjenošću i sažaljivošću Viktora Delpo je lako održao i slavio sa 4:6 odnosno 1:2 u setovima.

Ponovo se pokazala mana našeg asa koja ga je koštala mnogih poraza - nedostatak "instinkta ubice". Umesto da iskoristi slabost rivala Troicki je nakon povrede Huana Martina počeo da igra bojažljivo i mekano, pa je argentinski igrač stigao do možda i ne baš zaslužene pobede.

Bilo kako bilo, Srbin je najzad prekinuo lošu seriju i ostvario zapažen rezultat u Šangaju, koji ga vraća u top 50 igrača sveta.

Parovi polufinala su: Nadal - Čilić i Del Potro - Federer.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor