Blog

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Srbija ozbiljna i protiv Malte, dobar odziv navijača

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Srbija ozbiljna i protiv Malte, dobar odziv navijača

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. U beogradskoj "Areni" ubedljivo je nadigrana selekcija Malte - 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0). Iako je naša selekcija igrala protiv neuporedivo slabije ekipe, publika je imala šta da vidi, jer su srpski "delfini" igrali svoju igru i utakmicu iskoristili kao dobar trening za uigravanje određenih akcija. Odziv publike bio je i više nego dobar kada se uzme u obzir da smo igrali protiv autsajdera, blizu 7.000 gledalaca imalo je prilike da uživa u atraktivnim potezima i golovima naših asova.

srbija malta

Kapiten srpskog nacionalnog tima, Živko Gocić po završetku meča iskazao je zahvalnost publici što je došla u velikom broju:
"Prezadovoljan sam, pre svega posetom, i sada sam siguran da će nas do kraja prvenstva pratiti izuzetan broj navijača. To mi je najjači utisak sa ovog susreta. Drugi je, da smo igrali ozbiljno, mada, uz dužno poštovanje, Malta nije tim koji može da inspiriše na veće napore."

milan aleksic

Slobodan Nikić je takođe istakao posetu:
"Ovakav ambijent inspiriše, bez obzira ko je protivnik. Nama je ovih dana mnogo važniji dobar rad na treningu, kako bismo spremno dočekali četvrtfinale."

Za razliku od vaterpolista, koji su na svakom velikom takmičenju u najužem krugu favorita, u konkurenciji dama Srbija je reprezentacija od koje se, u ovom trenutku, ne može mnogo očekivati. Posle nesrećnog poraza na startu od Nemačke (13:14, posle vođstva od 5:1 u prvoj četvrtini), srpske vaterpolistkinje su uspele da zabeleže prvi trijumf na Evropskom šampionatu. Savladana je Hrvatska sa prilično ubedljivih 8:4 (1:3, 2:0, 3:1, 2:0).

zene

Igralo se prilično dobro u odbrani, a smušeno u napadu. Zato je viđen mali broj golova, a golmani su bili najistaknutiji pojedinci u obe ekipe. U svakom slučaju, publika je sasvim dobro podržala i naše dame, 2.500 ljudi za meč ženskog vaterpola je zaista solidna poseta. Srpske igračice su se odužile borbenom igrom i pobedom nad komšijama, a svakako da će za neke veće domete u budućnosti biti potrebno uložiti dosta truda i rada.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor