Blog

SVETSKA GRUPA DEJVIS KUPA - PRVO KOLO: Srbija - Kazahstan 1:1 nakon prvog dana

SVETSKA GRUPA DEJVIS KUPA - PRVO KOLO: Srbija - Kazahstan 1:1 nakon prvog dana

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se u prilično neugodnoj situaciji nakon prvog dana nadmetanja u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Skor protiv Kazahstana je 1:1 u pobedama, Đoković je dobio svoj meč, a Troicki izgubio.

Sutra se igra duel dublova.

Novak Đoković, iako ne potpuno fit posle problema sa infekcijom očiju u Dubaiju, ostvario je očekivani trijumf protiv Aleksandra Nedovjesova - 3:0 (6:1, 6:2, 6:3) i doneo vođstvo Srbiji.

Nažalost, najbolji teniser sveta je tokom meča imao problema sa ramenom, pa je pitanje da li će moći da pruži svoj maksimum u eventualnom nastupu u igri parova i u singl meču trećeg dana.

U drugom meču prvog dana, Viktor Troicki je bio neraspoložen za igru, pa je prilično ubedljivo poražen od najboljeg igrača gostiju, Mihaila Kukuškina - 0:3 (5:7, 2:6, 4:6).

nole dejvis

Novakova povreda, Viktorov nastup ispod očekivanja i nikad gora podrška publike na jednom meču Dejvis kupa - suma sumarum, nema mnogo razloga za zadovoljstvo i optimizam nakon prvog dana.

Poluprazan "Pionir", koji je sada poneo ime rodonačelnika srpske košarke Aleksandra Nikolića, svakako nije nešto što se moglo očekivati na meču teniske reprezentacije, koja nastupa u elitnoj grupi i koju predvodi neprikosnoveni teniski kralj, Novak Đoković, najbolji sportista sveta.

I pored Novakovih molbi za podršku, na Viktorovom meču se poseta još i prepolovila, pa nije ni čudo da je drugi reket Srbije iskazao vidljivu nervozu i odigrao prilično loš meč.

Malobrojni kazahstanski navijači, njih 50-tak, pravili su vatreniju atmosferu i bolje podržavali svoj tim od par hiljada naših "teatralaca", koji su, očigledno, na ovaj meč došli samo da bi bili viđeni, a ne i da pomognu bodrenjem našem nacionalnom timu da ostvari veoma važnu pobedu.

viktor dejvis

Za sutrašnji dubl najavljena je naša kombinacija Nenad Zimonjić - Novak Đoković, kojoj bi kazahstanski selektor trebao da suprotstavi tim Andrej Golubjev -  Aleksandar Nedovjesov. Mada, nije isključeno da i u igri parova nastupi najkvalitetniji igrač rivala, Mihail Kukuškin, umesto jednog od dvojice najavljenih tenisera.

Ako Novak, zbog povrede, preskoči meč u igri parova da bi sačuvao snagu za treći dan, tandem sa Zikijem će najverovatnije činiti Viktor. Na raspolaganju selektoru Bogdanu Obradoviću je i Filip Krajinović, ali mladi Somborac nije poznat po dobroj igri u dublu, pa je mala verovatnoća da će nastupiti sutra.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor