Blog

SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI U PEKINGU: Ivana Španović u finalu, uz državni rekord

SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI U PEKINGU: Ivana Španović u finalu, uz državni rekord

Ivana Španović plasirala se u finale Svetskog prvenstva u atletici, koje se održava u Pekingu. Najbolja srpska atletičarka bila je prvoplasirana u kvalifikacijama, uz novi rekord Srbije u skoku udalj na otvorenom, koji sada iznosi 6,91 metara. Naravno, i prethodni državni rekord bio je u vlasništvu Španovićke (6,88 m). Posle fantastičnog prvog skoka, Ivana nije dalje izlazila na zaletište, jer je želela da sačuva energiju za sutrašnje finale.

ivana

Šampionka Evrope u dvorani iz Praga ove godine, ima priliku da ostvari još jedan istorijski uspeh za srpsku "kraljicu sportova". Ivana je jedina srpska atletičarka koja je još uvek u igri za medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

tabela

Norma za finale bila je 6,75 metara, a Ivana ju je preskočila već u prvom pokušaju. Rođena Zrenjaninka je u konkurenciji 34 atletičarke zauzela prvo mesto u kvalifikacijama.

golden ivana

"Cilj je bio da Ivana što lakše obezbedi ulazak u finale, idealno je kada se norma ostvari već u prvoj seriji. Ono što smo planirali to je Ivana i odradila. Rezultat govori sam za sebe. Borićemo se za najviši plasman“, rekao je trener Goran Obradović.

Finale skoka udalj na programu je sutra, 28.avgusta od 13.50 h po našem vremenu.

Da podsetimo, ovogodišnje Svetsko prvenstvo nije dosad bilo naročito uspešno za srpske atletičare. Jedini zapažen rezultat ostvario je bacač kugle Asmir Kolašinac, koji se plasirao u finale i osvojio sedmo mesto na svetu, hicem od 20,71 metara.

asmir

Ostali naši predstavnici nisu se proslavil. Svakako da se više očekivalo, pre svega od Amele Terzić i Dragane Tomašević, ali, nažalost, ovoga puta naše predstavnice nisu uspele da dođu do finala. Treba reći da je konkurencija bila izuzetno jaka, a vremenski uslovi u Kini ne pogoduju našim i uopšte evropskim i američkim atletičarima. Zato potpunu dominaciju na ovom takmičenju ostvaruju predstavnici Kenije.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor