Blog

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA DAME U DANSKOJ: Poraz Srbije i od domaćina

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA DAME U DANSKOJ: Poraz Srbije i od domaćina

Na Svetskom prvenstvu za rukometašice u Danskoj odigrano je treće kolo u takmičenju po grupama, a Srbija je zabeležila drugi poraz. Protiv domaćina naše igračice su bile odlične u prvom, a potpuno bezidejne u drugom poluvremenu, pa su na kraju doživele još jedan ubedljiv poraz - 29:20 (13:12).

Ovakav rezultat bi svakako bio očekivan, čak i da su Srpkinje na ovom prvenstvu nastupile u najjačem sastavu, ali brine to što naš nacionalni tim nikako da popravi igru u defanzivi.

Treba reći da je Danska, osim podrške čak 12.500 gledalaca u dvorani u Herningu, imala i veliku pomoć sudijskog para iz Nemačke. Šulcer  i Tenist su delili (ne)pravdu na tako perfidan način, da su slobodno mogli da istrče na teren u dresovima danske selekcije. Dozvoljena je gruba igra u odbrani Dankinjama. Sa takvim sudijskim kriterijumom, fizički dominantnije i brže Skandinavke su, nakon velikog broja nedosuđenih očiglednih faulova nad našim rukometašicama, organizovale brze kontranapade i lako postizale golove. To je svakako doprinelo ovako ubedljivom porazu srpske reprezentacije, koja je drugo poluvreme izgubila sa čak 16:8.

radost danske

Jovana Risović je imala nešto bolji učinak na golu Srbije nego u prethodnim mečevima, zabeležila je 11 odbrana od 35 upućenih šuteva Dankinja (31%), što je i dalje nedovoljno dobro za trijumf protiv bilo koje snažnije ekipe.

Sada preostaju dva odlučujuća meča za Srbiju, jer u duelima sa Japanom i totalnim autsajderom Tunisom nemamo pravo na grešku, ako ne želimo da već posle prve faze "pakujemo kofere".

Odlučiće naredni duel sa Japankama, koje su sa 31:21 pobedile ekipu sa severa Afrike.

U trećem duelu u našoj grupi A, Crnogorke su deklasirale selekciju Mađarske sa neverovatnih 17 golova razlike - 32:15 (17:9).

Posle tri kola Danska ima maksimalnih šest bodova, Crna Gora 5, Mađarska 4, Japan 2, Srbija 1 i Tunis 0 poena.

 

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor