Blog

SVETSKO PRVENSTVO U RVANJU 2014: Davor Štefanek častio sebe zlatom za 29. rođendan

SVETSKO PRVENSTVO U RVANJU 2014: Davor Štefanek častio sebe zlatom za 29. rođendan

Reprezentativac Srbije Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma u rvanju grčko-rimskim stilom na Svetskom prvenstvu u prestonici Uzbekistana Taškentu. To je i prvo zlato za Srbiju kao samostalnu državu u ovom nekada (u vreme bivše Jugoslavije) našem izuzetno trofejnom sportu.

Štefanek je u finalu savladao aktuelnog olimpijskog prvaka iz Londona, Iranca Omida Nuruzija sa 7:3 i tako Srbiji doneo medalju na svetskim prvenstvima posle sedam godina. Te 2007. bronzu je osvojio Senćanin Kristijan Frisa sada nas je obradovao još jedan sportski as sa severa Bačke, Subotičanin Davor, koji je velikim trijumfom i najvećim uspehom u karijeri čestitao sebi na najlepši mogući način rođendan (dan pre finala napunio 29 godina).

-Maštao sam o zlatnoj medalji ceo svoj život i najzad se krvav rad i trud isplatio i snovi su postali stvarnost. Zlatna medalja je, bez sumnje, najbolji poklon za rođendan, nešto što sanja i želi svaki sportista - rekao je naš as posle velikog trijumfa.

Davor Štefanek bio je u svojoj karijeri član naših rvačkih klubova „Spartak“ iz Subotice i „Proleter“ iz Zrenjanina.

Učesnik je Olimpijskih igara u Atini, 2004. i Pekingu, 2008. godine.

Osvajač je zlatne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. u Litvaniji i na Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari, Italija, kao i srebrne na Evropskom prvenstvu 2004. u Švedskoj i Gran-priju Mađarske, 2009. godine u Sombathelju. 2006. godine je proglašen za najboljeg rvača završnog turnira Kupa evropskih prvaka. Proglašen je i za sportistu godine Grada Subotice u kategoriji seniora, 2008. godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Bronzom se okitio i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor