Blog

SVETSKA LIGA ZA ODBOJKAŠE 2017: Izvanredan drugi vikend za Srbiju, tri pobede, revanš Belgijancima

SVETSKA LIGA ZA ODBOJKAŠE 2017: Izvanredan drugi vikend za Srbiju, tri pobede, revanš Belgijancima

Srpski odbojkaši izvanredno su odradili drugi vikend Svetske lige. "Orlovi" su u Teheranu poleteli visoko i zabeleželi sve tri pobede i osvojili maksimalnih devet bodova, pa se posle šest odigranih utakmica nalaze na odličnom drugom mestu, odmah iza Francuske. Posle debakla u Novom Sadu, dug Belgiji vraćen je "s kamatom", pa selektor Nikola Grbić sada može biti zadovoljan igrama i rezultatima svojih pulena.

U petak smo zabeležili maksimalan trijumf protiv neugodne Argentine - 3:0 (25:18, 25:22, 25:23). Igrač utakmice bio je tehničar Nikola Jovović, koji je ravnomerno distribuirao lopte svojim saigračima, pa su svi imali približan učinak (Luburić i Uroš Kovačević po 11 poena, Ivović 10. a blokeri Lisinac i Podraščanin po 9).

Mogli smo i ubedljviije da slavimo, ali je posle lako dobijene uvodne deonice u nastavku bilo malih padova koncentracije pri stečenoj značajnijoj prednosti, pa su "gaučosi" pripretili u finišu drugog i trećeg seta.

Jedini set drugog vikenda izgubili smo protiv domaćina Irana -   3:1 (25:20, 25:23, 16:25, 25:16). Persijanci, koje predvodi naš bivši selektor Igor Kolaković, odigrali su veoma loše, a treći set smo im poklonili nešto zbog niza pogrešnih sudijskih odluka, a nešto zbog toga je selektor Grbić ukazao šansu rezervistima i isprobao određene taktičke zamisli. Ipak, već u narednom četvrtom setu smo se uozbiljili i vratili u pobednički ritam, pa je domaćin ostavljen na samo 16 poena.

Protiv Iranaca briljirao je Uroš Kovačević sa 18 poena, a izvanredni su bili i blokeri Marko Podraščanin (16p, 4blk) i Srećko Lisinac (15p, 3blk, 3as).

Najbolje smo ipak sačuvali za kraj. Protiv najkvalitetnijeg rivala, Belgije, Srbija je dominirala u sva tri seta - 3:0 (25:22, 25:18,  25:20). Tako smo se u punoj meri revanširali istom rivalu za neprijatan poraz u SPENS-u i ujedno sa nova tri boda približili cilju -  odlasku na još jedan finalni turnir Svteske lige.

U duelu sa Belgijom zablistao je naš korektor Dražen Luburić, koji je imao 19 uspešnih akcija (2 asa). Marko Ivović je upisao 13 poena, od toga takođe dva direktno iz servisa.

Ukupna tabela prve divizije Svetske lige nakon drugog vikenda:

Francuska 18, SRBIJA 15, Brazil 13, Belgija 10, Poljska 9, Bugarska 8, Kanada, Iran, SAD 7, Rusija 6, Italija, Argentina 4.

Blog Kategorije
Arhiva
Slučajan izbor